Mona Sahlin - Förskingring

Socialdemokraterna
Mona Sahlin


 

1995: Mona Sahlin hamnar igen i trubbel denna gång skulledet visa sig att Mona Sahlin använt det statliga kontokortet för diverseprivata inköp.

Här vill jag börja med att ge en eloge till Mona Sahlins"spin-doktorer" som lyckas vända denna förskingring som det faktiskt handlar om något som en vanlig dödligfått böter och troligen fängelse för till att nu i folks minne bara handla omen chokladbit närmare bestämt en Toblerone. Detta är en stor anledning tillvarför denna sida skapats, inte bara för Mona utan tvärtom för att vårapolitiker inte ska kunna förvränga sanningen med tiden och för att ni där uteinte ska glömma vad våra folkvalda faktiskt har gjort för era pengar (det ärtrotsallt ni som betalar för dom).

Tillbaka till storyn (förskingringen).

Året var alltså 1995 och det avslöjades för Expressen attMona Sahlin med statens kontokort hade:

  • Köpt varor till sig själv
  • Hyrt bilar för privat bruk
  • Tagit ut kontanter som spenderats privat
  • Summering,  53174:- av statens pengar spenderat privat

 

I detta ingick det alltså bland annat två stycken Tobleronechokladbitar, (dyr choklad om detta nu hade vart allt det handlade om).

Mona Sahlin förklarade detta bland annat genom "jagtog ut ett förskott på lönen, och det kan väl de flesta göra"

Vad skulle din arbetsgivare säga om du tog ut "ettförskott på lön" på 53000:- utan att informera din arbetsgivare? Troligenså skulle det vara slutjobbat där och för oss vanliga dödliga även handla omdom i en rättssal och detta med all rätta. Det kallas FÖRSKINGRING inte "förskott på lön".

Märkligt nog hade Mona Sahlin även glömt att informera omatt detta  "förskott på lön"skulle dras från hennes lön, denna lilla petitess skyllde Mona Sahlin då på"oklara rutiner".

Tyvärr för Monas Sahlins skull visar detta sig vara ännu enlögn på fler än ett sätt då det finns klara regler som föreskriver attriksdagens kontokort EJ får användas för privata utlägg, dessutom finns detregler för hur privata utlägg ska hanteras och regleras. Man gör alltså inte somMona Sahlin använder kortet privat, skiter i att nämna nått om det och när manblir påkommen med förskingring hävdar man det är "förskott på lön".

Den 11 januari 1996 beslutade åklagaren att lägga ner förundersökningen (om förskingring) mot Mona Sahlin. Chefsåklagare Jan Danielsson ansåg inte att han kunde styrka brott eftersom reglerna om hur regeringens kontokort fick användas hade varit otydliga. Beslutet kritiserades av många jurister.